Çocuklarla İstanbul: Nereye Gidilir, Ne Yapılır?

Sömestr tatilinin başlamasıyla “çocuklar için ne tür eğitici ve eğlendirici aktiviteler bulabiliriz”, “çocuklarla yarıyıl tatilinde nereye gideceğiz” diyen ebeveynlerin sesini duyar gibiyiz. Hem İstanbul’da yaşayan hem de bu yarıyılda İstanbul’a seyahat etmeyi düşünen aileler için “Çocuklarla İstanbul” rehberi aşağıda. Akvaryumlardan oyun parklarına, müzelerden tiyatrolara kadar uzanan ilgi çekici öneriler…

 

Sömestr tatilinin başlamasıyla “çocuklar için ne tür eğitici ve eğlendirici aktiviteler bulabiliriz”, “çocuklarla yarıyıl tatilinde nereye gideceğiz” diyen ebeveynlerin sesini duyar gibiyiz. Hem İstanbul’da yaşayan hem de bu yarıyılda İstanbul’a seyahat etmeyi düşünen aileler için “Çocuklarla İstanbul” rehberi aşağıda. Akvaryumlardan oyun parklarına, müzelerden tiyatrolara kadar uzanan ilgi çekici öneriler…

Forum İstanbul

Forum İstanbul çocuk ve genç cenneti gibi. İçerisinde Legoland, Jurassic Land, Sea Life, Fun Lab Eğlence Dünyası, Atlantis Bowling bölümleriyle eğlence merkezlerinden geri kalmıyor. LEGOLAND® Discovery Centre, 3-10 yaş aralığı için yaratıcı, inşa etme aktiviteleriyle dolu eğlenceli ve eğitici aktiviteler sunuyor.  Deniz koleksiyonlarına ev sahipliği yapan, 15.000'den fazla deniz canlısı ile Sea Life Akvaryum sualtı yaşamına ışık tutuyor. Avrupa’nın en büyük dinozor temalı parkı Jurassic Land,  hareketli sineması ile 4boyutlu fantastik yolculuğu, beş üniteli konsept bilim merkeziyle her yaş grubuna hitap ediyor. Eğlenceye dair oyun makineleriyle Fun Lab ve bowling salonu Atlantis Forum İstanbul’un diğer aktivite merkezleri.

Web Site: www.forumistanbul.com.tr
Adres: Kocatepe, Paşa Cd, 34045 Bayrampaşa/İstanbul

İstanbul Akvaryum

akvaryum florya

Bakırköy'de bulunan İstanbul Akvaryum, dünyanın en büyük tematik akvaryumu olarak öne çıkıyor. Yüzlerce deniz canlısı türünü bir arada görebileceğiniz akvaryumda ayrıca kendinizi Amazon Yağmur Ormanlarında gibi hissedeceğiniz bölüm, adeta bir kasırganın ortasındaymış gibi etki veren kasırga simülatörü, Amazon’un Gizemli Antik Totemi’ni bulmak için geçeceğiniz birbirine benzeyen geçitler, sonsuz yansımalarla dolu Aynalı Labirent akvaryumun heyecanlandırıcı bölümlerinden. Dilerseniz, köpekbalıkları ile birlikte dalış deneyimi de yaşayabilirsiniz.

Web Site: istanbulakvaryum.com
Adres: Şenlikköy, Yeşilköy Halkalı Cad. No:93, 34153 Florya/Bakırköy/İstanbul

Funloft

Zorlu Center ve Acarkent içerisinde yer alan Funloft, kapalı oyun alanı; playstation odası, kareoke odası ve atölyeleriyle farklı yaş gruplarına hitap eden bir çocuk eğlence merkezi. Avrupa yakası ve Anadolu yakasında şubeleri olan Funloft eğlenceli bir gün geçirmek için ideal.

Web Site: www.funloft.com.tr
Adres 1: Adres: Acarlar Mah., Acr Loft, Polonez Bağlantı Yolu, Kamer Çıkmazı 2/29, 34800 Beykoz/İstanbul
Adres 2: Zorlu Center, Levazım Mah. Koru Sok. No:2, 34340 Beşiktaş/İstanbul

Kidzmondo

kidzmondo trump

İstanbul Trump Alışveriş Merkezi içerisinde yer alan Kidzmondo, tamamen çocuklara yönelik ve onlar için tasarlanmış bir tema park. Çocuklara göre boyutlandıran gerçek bir şehir olan Kidzmondo kendine has bir anayasa ve çocuklar tarafından yönetiliyor. Çocukların temel hayat bilgilerini, el becerilerini ve takım içi çalışmasını pekiştirmeyi amaçlıyor. Eğlenirken öğretme üzerine kurulu olan tematik parkta çocuklar 40'tan fazla meslek ünitesinden istediklerini seçiyor, üniformasını giyiyor, işinin başına geçiyor ve kazandıkları paraları harcayabiliyorlar. Meslekleri tanıma imkanı da sunan Kidzmondo çocukların yönetiminde bir şehir anlayışına sahip.

Web Site: www.kidzmondoistanbul.com
Adres: Kuştepe Mah., Mecidiyeköy Yolu Cad, 34387 Mecidiyeköy/Şişli/İstanbul

Vialand

Türkiye'nin ilk temalı parkı olan Vialand adrenalin tutkunları da, sadece eğlenceli aktivitelere katılmak isteyenlere de hitap eden oyuncaklar mevcut. Kış aylarında bazı oyun alanları kapalı olabiliyor. Bununla birlikte Vialand içerisinde açılan Jungle İstanbul'da soyları tükenmekte olan canlılar dahil 100 türden toplam 400'e yakın hayvan yaşıyor. Koruma ve türleri yaşatma misyonu edinen Jungle İstanbul tüm çocukların ilgisini çekecek.

Web Site: vialand.com.tr
Adres: Yeşilpınar, Şehit Metin Kaya Sk. No:11, 34065 Eyüp/İstanbul

Moi Park

Türkiye'nin en büyük kapalı temalı parkı Moi Park hem çocuklar hem de yetişkinler için tasarlanmış. Özel üretilen dev salıncaklar yetişkinler için adrenalin dolu saatler geçirtiyor. En güzel yanı ise bu salıncakların ve eğlence ünitelerinin 4-10 yaş grubuna uygun olan ve onlara hitap eden şekilde de tasarlanmış olması. Işık gösterileriyle daha da parıltılı görünen eğlence parkından çocukları ayırmak biraz zor olacak. Moi Park, Başakşehir Mall of İstanbul içerisinde yer alıyor.

Web Site: www.moipark.com.tr
Adres: Ziyagökalp, 34490 Başakşehir/İstanbul

Koç Müzesi

rahmi koç müzesi arabalar

İşadamı Rahmi Koç'un desteği ile Haliç kıyısı kenarında 1994 yılında açılan Rahmi M. Koç Müzesi, Türkiye'de sanayi, ulaşım, endüstri ve iletişim tarihine adanmış ilk önemli müze. Koleksiyonu hvacılık, denizcilik, demir yolları, karayolu ulaşımına dair endüstri ve mühendislikle ilgili obje ve belgeler oluşturuyor. Müzenin en ilgi çeken bölümü ise Atatürk Koleksiyonu. Atatürk'ün çalışma arkadaşlarından Albay Halil Nuri Yurdakul tarafından bir araya getirilen koleksiyonda ender bulunan basın fotoğrafları, Kurtuluş Savaşı öncesi döneminden propoganda kartpostalları, Cumhuriyet sonrası basılan ilk pullardan örnekler ve çeşitli ülkelerde yayımlanmış olan makaleler ve Atatürk'e ait şahsi eşyalar yer alıyor. Müzede hafta sonları çocuklara özel eğitim atölyeleri de düzenleniyor.

Web Site: www.rmk-museum.org.tr
Adres: Keçeci Piri, Rahmi M Koç Museum Hasköy Cad. No:5, 34445 Beyoğlu/İstanbul

Miniatürk

Dünyanın en geniş alanına kurulan minyatür park olan Miniatürk, Haliç kıyısında bulunuyor. Türkiye'de mimari, kültürel değeri olan önemli yapıtların 1/25 oranına küçültülmüş minyatür modelleri bu parkta yer alıyor. Miniatürk'te Topkapı Sarayı, Anıtkabir, Mevlana Türbesi, Sultanahmet Meydanı, St.Antuan Katolik Kilisesi, Atatürk Havalimanı, Artemis Tapınağı, Zeus Sunağı, Sümela Manastırı göreceğiniz maket yapılar arasında.

Web Site: miniaturk.com.tr
Adres: Sütlüce, İmrahor Cd. No:7, 34445 Sütlüce - Beyoğlu/Beyoğlu/İstanbul

İstanbul Modern

istanbul modern çocuk atölyeleri

Tophane-i Amire'de, denize sıfır bir antrepoda yer alan İstanbul Modern, Türkiye’nin sanatsal yaratıcılığını kitlelere ulaştırmak ve kültürel kimliğini uluslararası sanat ortamıyla paylaşmak amacıyla kurulmuş. Müzede modern ve çağdaş sanat alanlarındaki üretimleri yer alıyor. Müzenin giriş katı sürekli sergilere ayrılmış.  Türkiye’de 20. yüzyılın başından günümüze dek üretilen resim, heykel, yerleştirme, video, yeni medya ve fotoğraf gibi farklı çalışmalar; Türkiye’deki modern ve çağdaş sanatın ana hatlarını ve geçirdiği dönüşümü açıklayan metinlerle birlikte sergileniyor. Müzenin alt katı ise süreli sergilere ayrılmış. Hafta sonu aile ve çocuk atölyelerinin de düzenlendiğini hatırlatalım.

Web Site: miniaturk.com.tr
Adres: Kılıçali Paşa, Meclis-i Mebusan Cad., 34433 Beyoğlu/İstanbul

Tarihi Yarımada

İstanbul’u keşfetmek ve geçmişe yolculuk yapmak için nostaljik bir Tarihi Yarımada turu çocuklar için hem eğlenceli hem de öğretici bir etkinlik olacaktır. Tarihi Yarımada’da görülecek birçok değerli yapı var. Bir tam gününüzü ayırabileceğiniz gibi aralarından seçerek de gezebilirsiniz. İstanbul'da Osmanlı ailesi tarafından yaptırılan büyük camilerin son örneği olan Eminönü'ndeki Yeni Camii ile keşfe başlayabilirsiniz. Hemen arkasında, aktarlarıyla ünlü İstanbul'un en eski kapalı çarşılarından biri olan Mısır Çarşısı'nı gezip, alışveriş yapabilirsiniz. Osmanlı İmparatorluğu'nun 600 yıllık tarihinin 400 yılı boyunca, devletin idare merkezi olarak kullanılan ve Osmanlı padişahlarının yaşadığı Topkapı Sarayı ve sarayın dış surları içerisinde olan Çinili Köşk, Arkeoloji Müzesi, Aya İrini Kilisesi gezilebilir. Kiliseden dönüştürülen ve mimarisiyle büyüleyen Ayasofya Müzesi’ni, Osmanlı cami mimarisi ile Bizans kilise mimarisinin sentezi olan, 20.000'i aşkın İznik çinisiyle göz alan Sultanahmet Camii’ni görmelisiniz. Büyüleyici bir atmosferi olan ve İstanbul'daki en büyük kapalı sarnıcı olan Yerebatan Sarnıcı'na Ayasofya binasının batısındaki küçük binadan girebilirsiniz.Dünyanın en büyük çarşısı ve en eski kapalı çarşılarından biri olan Kapalıçarşı'da 4.000 dükkan yer alıyor. Hepsini gezemeyecek olsanız da çarşının havasını solumak, içerisindeki kafelerden birinde bir şeyler içmek için zaman ayırmayı unutmayın.

Kidzania

kidzania akasya

Akasya AVM içerisindeki Kidzania, çocuklar için kurulmuş ve sadece onlara yönelik tasarlanmış tematik bir park. 4-14 yaş arası çocuklara yönelik tasarlanan tema parkı, çocuklara göre ölçeklendirilmiş. 90'dan fazla rol seçeneği ile oynamalarına imkan sunan parkta gelecekte olmak istedikleri meslekleri deneyimleme şansı veriyor. Temel yaşam becerilerini tanımalarına yardımcı olan Kidzania'da çocuklar istedikleri meslekleri deneyimlerken eğlenceli saatler geçiriyorlar.

Web Site: istanbul.kidzania.com
Adres: Akasya Acıbadem, Ankara Devlet Yolu Haydarpaşa Yönü 4.km Çeçen Sk. Acıbadem / Üsküdar 34660 İstanbul Turkey

Oyuncak Müzesi

oyuncak müzesi istanbul

Tarihi bir köşk içerisinde, 1700'lü yıllardan günümüze uzanan oyuncaklarla dolu, Alice Harikalar Diyarı'nı andıran rengârenk bir dünya yaratan Oyuncak Müzesi, şair ve yazar Sunay Akın tarafından kurulmuş ve her oyuncağın hikayesi onun kalemiyle anlam kazanmış. Akın'ın 20 yıl içerisinde 40'ı aşkın ülke ziyaretinde koleksiyonerlerden, antikacılardan ve açık arttırmalardan satın aldığı oyuncaklarla kurulan Oyuncak Müzesi dünya tarihini daha eğlenceli, daha akılda kalıcı bir öğrenme yöntemiyle sunuyor. Müzenin ilgi çekici dekoru ise sahne tasarım sanatçısı Ayhan Doğan'a ait. Ayrıca müzede, farklı atölyeler düzenlendiğini de ekleyelim.

Web Site: www.istanbuloyuncakmuzesi.com
Adres: Göztepe, Dr. Zeki Zeren Sk. No:17, 34730 Göztepe/Kadıköy/İstanbul

BONUS

Zorlu Çocuk Tiyatrosu

karlar ülkesi zorlu çocuk tiyatrosu

Zorlu PSM ve Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde oynayan iki renkli çocuk oyunu var. Lunapark Gezegeni ve Karlar Ülkesi. Zorlu Çocuk Tiyatrosu’nun en güzel yanı ise biletlerin ücretsiz olması.

Web Site: www.zorlucocuktiyatrosu.com

Masal Gerçek Tiyatrosu

Barış Manço Kültür Merkezi’nde çocuk oyunlarıyla sahne alan Masal Gerçek Tiyatrosu hem eğitici, hem de renkli oyunlarıyla çocuklara hitap ediyor.

Web Site: www.masalgercek.com

Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi

Avrupa Yakası’nın tek opera binası olan Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi, Bakırköy’de yer alıyor. Çirkin Ördek Yavrusu, Oz Ülkesi, Çizmeli Kedi gibi çocuk oyunlarıyla çocuklara tiyatroyu sevdirmeyi başarıyor.

Web Site: www.leylagenceropera.com

Cookies allow us to offer our https://jabiroo.com/ website and our services more effectively. For more information about cookies, you can visit our Cookie Policy.